Cum alegem un profil termopan?

Un geam termopan spectaculos sau un profil cu multe camere?

In componenta unei ferestre termopan 80-85% reprezinta suprafata vitrata asfel calitatea sticlei fiind cea mai importanta in realizarea unei izolatii termofonoizolante superioare.

La fel de importante sunt si  proprietatile profilului din care se executa fereastra ,deoarece rolul acestora este de a asigura rezistenta ferestrei si un aspect estetic unic dat de posibilitatea de a fi personalizat fie cu una din nuantele de lemn, fie cu orice nuanta din gama RAL.

De asemenea trebuie sa stiti ca un profil cu 5 camere clasa A izoleaza mai bine decât unul de 3 camere clasa A si ca in cazul profilelor de PVC, armarea acestora este absolut necesara.

Armatura trebuie sa fie prezenta pe tot perimetrul ferestrei (se poate verifica cu un magnet), sa fie zincata (altfel exista riscul sa se oxideze si sa iasa rugina pe profil) si de o grosime corespunzatoare (uzual 1,5mm).

Un alt aspect ce trebuie avut in vedere  este acela ca o  fereastra executata din profile cu adancimi constructive mai mari  poate fi echipata cu  un geam termopan cu proprietati termice si fonice superioare.

Feroneria ce compune o fereastra trebuie deasemenea evaluata corect. O feronerie buna  ofera reglaje pe 3 directii ceea ce înseamna o etansare mai buna  si care functioneaza mai usor.

Pentru o izolare termica si fonica buna se poate insera  Argon în pachetul de geam termopan dar acesta functioneaza o perioada limitata (maxim 5 ani) dupa care se pierde. Un pachet de geam, cu geamuri de grosimi diferite ( de exemplu se poate folosi o foaie de 6 mm si una de 4 mm) poate reprezenta alegerea potrivita pentru o izolare fonica pe masura.

In ultima perioada, tamplaria din aluminiu sau PVC cu geam termoziolant a devenit o achizitie din ce in ce mai accesibila.
De aceea cea mai buna alegere pentru dumneavoastrea este aceea care va multumeste zi de zi, indiferent de vreme, anotimp, zgomot sau tip de constructie.

administrator